Upprop! Rädda Brännö Gärde riksintresse nu!

Din röst är viktig! Den 22:e juni ska Byggnadsnämnden ta upp ärendet om byggstopp av Brännö Strandängar, diarienummer 0611/21.

Brännö By och Gärde riksintresseområde och unika karaktär är hotat! Betongbolaget Concreo och Kommunen är i färd att skada kulturmiljön på Brännö genom byggprojektet Brännö Strandängar.

Felet med att bevilja byggloven för Brännö Strandängar är uppenbart. Länsstyrelsen har starkt ifrågasatt den “kumulativa effekten” av byggnationerna på Gärdet i sin granskning av detaljplanen för Brännö Handel. Gärdet betraktas nu som hotat enligt Byggnadsvårdsföreningens Gula lista. Detta innebär att Kommunen och Concreo har förkvalificerat sig till kalkonpriset “Grävskopan“.

Politikerna börjar inse allvaret och överväger nu byggstopp. Ju fler brännöbor som gör sin röst hörd nu, desto större är chansen att kommunen tar reson, vilket de historiskt brukar göra. Hjälp politikerna att inse situations allvar.

Hur gör jag min röst hörd?

Kontakta politikerna via email eller telefon. Använd gärna listan till ledamöter och mallen nedan. Sprid via sociala medier.

Email mall

Jag anser att kommunen skall stoppa sitt bostadsprojekt, dnr 0611/21, Brännö Strandängar i Faggeliden på Brännö. Jag vill undvika att Concreo och Göteborgs kommunen vinner kalkonpriset Grävskopan på Brännö. Det är synnerligen olämpligt att bebygga Brännö Gärde med flerbostadshus, i det känsligaste området, nära Brännö gamla By. Gärdet betraktas nu som hotat på Byggnadsvårdsföreningens Gula lista. Byggnadsvårdsföreningen Den kulturhistoriska miljön som är ett riksintresse enligt 3 kap 6 § miljöbalken kommer att allvarligt skadas av det planerade bostadsprojektet. Det är mycket anmärkningsvärt att några bostäder prioriteras framför ett riksintresse och Brännös unika karaktär.

Email lista

Samtliga (enkel att kopiera)

hampus.magnusson@politiker.goteborg.se; mats.arnsmar@politiker.goteborg.se; johan.zandin@politiker.goteborg.se; jan.jornmark@politiker.goteborg.se; ann.catrine.fogelgren@politiker.goteborg.se; adam.wojciechowski@politiker.goteborg.se; marianne.carlstrom@politiker.goteborg.se; carl-otto.lange@politiker.goteborg.se; martin.wannholt@politiker.goteborg.se; asa.hartzell@politiker.goteborg.se; rikard.andersson@politiker.goteborg.se; hannah.klang@politiker.goteborg.se; veronica.ojeskar@politiker.goteborg.se; jan.lenander@politiker.goteborg.se; ingrid.hulten@politiker.goteborg.se

Lista enligt Byggnadsnämnden

EfternamnNamnPartiEmailTelefonUppdrag
MagnussonHampusMhampus.magnusson@politiker.goteborg.se031-368 00 27Ledamot och ordförande
ArnsmarMatsSmats.arnsmar@politiker.goteborg.se0733-37 94 12Ledamot
ZandinJohanVjohan.zandin@politiker.goteborg.se0737-53 48 70Ledamot och 2:e vice ordförande
JörnmarkJanDjan.jornmark@politiker.goteborg.se031-214710Ledamot
FogelgrenAnn CatrineLann.catrine.fogelgren@politiker.goteborg.se031-283904Ledamot och 1:e vice ordförande
WojciechowskiAdamMPadam.wojciechowski@politiker.goteborg.seLedamot
CarlströmMarianneSmarianne.carlstrom@politiker.goteborg.seLedamot
LangeCarl-Otto GMcarl-otto.lange@politiker.goteborg.se0707-85 40 07Ledamot
WannholtMartinDmartin.wannholt@politiker.goteborg.se0702-38 78 61Ledamot
HartzellÅsaMasa.hartzell@politiker.goteborg.seErsättare
AnderssonRikardSrikard.andersson@politiker.goteborg.seErsättare
KlangHannahVhannah.klang@politiker.goteborg.seErsättare
ÖjeskärVeronicaDveronica.ojeskar@politiker.goteborg.seErsättare
LenanderJanLjan.lenander@politiker.goteborg.seErsättare
Bexell HulténIngridMPingrid.hulten@politiker.goteborg.seErsättare

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑